_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gegrilde tonijn met Wasabisaus
BENODIGDHEDEN
: 4 tonijnsteaks (± ½ kg), peper en zout, citroen Voor de saus: 80 gr boter, 3 lente-uitjes, 1½ eetlepel citroensap, 3 eetlepels Japanse sojasaus, 1 à 2 koffielepels wasabispasta (afhankelijk van hoe pikant je het wil) T u i n k r u i d e n : 1 koffielepel fijngehakte koriander (of peterselie) BEREIDING
: De tonijnsteaks bakken op een grilplaat of op de barbecue (niet te lang bakken, ze moeten nog sappig zijn vanbinnen), kruiden met peper en zout. De
lente-uitjes zeer fijn
snijden en samen met de koriander (of peterselie), het citroensap, de sojasaus,
wasabipasta in een pannetje al roerend aan de kook brengen en dan een paar
minuten laten sudderen met deksel op de pan. Leg
de tonijnsteaks op voorverwarmde borden en lepel er de saus over. Leg er
een stukje citroen bovenop. Serveersuggestie : opdienen met stokbrood, of als hoofdgerecht met rijst (vb. wilde rijst), of met een pasta Serveersuggestie : opdienen als hoofdgerecht met rijst (± 800 gr tonijn) of met een pasta Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |