_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gegrilde tonijn met Wasabisaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu degustatie

 

Voorgerecht

Vis - Voorgerechten - Sausen - Tuinkruiden - Wereld'Fusion'Keuken

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

4 tonijnsteaks (±  ½ kg), peper en zout, citroen

Voor de saus: 80 gr boter, 3 lente-uitjes, 1½ eetlepel citroensap, 3 eetlepels Japanse sojasaus, 1 à 2 koffielepels wasabispasta (afhankelijk van hoe pikant je het wil)

T u i n k r u i d e n :  1 koffielepel fijngehakte koriander (of peterselie)

BEREIDING :

De tonijnsteaks bakken op een grilplaat of op de barbecue (niet te lang bakken, ze moeten nog sappig zijn vanbinnen), kruiden met peper en zout.

De lente-uitjes zeer fijn snijden en samen met de koriander (of peterselie), het citroensap, de sojasaus, wasabipasta in een pannetje al roerend aan de kook brengen en dan een paar minuten laten sudderen met deksel op de pan.
De boter erdoor roeren op laag vuur en onder constant roeren nog eens aan de kook brengen (niet meer laten verder koken).

Leg de tonijnsteaks op voorverwarmde borden en lepel er de saus over.  Leg er een stukje citroen bovenop.

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood, of als hoofdgerecht met rijst (vb. wilde rijst), of met een pasta

Serveersuggestie :  opdienen als hoofdgerecht met rijst (± 800 gr tonijn) of met een pasta

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Muscadet sur Lie)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina