_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Recepten uit andere landen Gerechten met de smaak van reizen. Hoe verschillend en gevarieerd een 'keuken' kan zijn leer je vooral tijdens het reizen. Soms is de manier van bereiden totaal anders, zoals het gebruik van de wok in vele Aziatische landen. Soms verschilt de wijze van opdienen, zoals de tapas in Spanje die meestal aan de bar gegeten worden, of zoals in China waar men alle gerechen samen op tafel brengt zonder onderscheid van voor- of hoofdgerecht. Soms zijn de basisingrediënten eigen aan een land of streek: pasta in Italië, rijst in Azië, maïs in Zuid-Amerika, couscous in Noord-Afrika. Het grootste verschil komt echter van de kruiden en specerijen die men bij de gerechten gebruikt: de fijne kruiden van Zuid-Europa, de pittige smaken van Azië en Centraal-Amerika, de enorme verscheidenheid aan kruidenmengsels in India.
- een foto - de beschrijving - - het gebruik - enkele recepten - - van alle kruiden in mijn tuin -
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |