_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Recepten met Bier

Bier in de keuken, van aperitief tot dessert.
 

Koken met bier is in 'Het Bierland België' een eeuwenoude traditie, met de klassieke stoofpot van konijn of rundstoverij voorop.  Bier in de keuken biedt echter nog veel meer mogelijkheden, met soms heel verrassende accenten. 

Je hebt eerst en vooral een keuze tussen blonde of bruine bieren, die elk hun eigen toets aan het gerecht geven.  Met blond bier bekomt men dikwijls een bitter-zure toets , terwijl men met bruin bier eerder de bitter-zoete kant uit gaat.  Enkele speciale bieren zorgen dan ook voor heel aparte smaken, zoals een geuze die vooral iets fris-zuur aan het gerecht toevoegt, of een fruitbier dat een fruitig aroma achterlaat.

De beste resultaten met bier in een gerecht bereik je dikwijls met één van de zware bieren, terwijl je lichtere bieren vooral kan gebruiken om een speciaal tintje toe te voegen (het zure van een witbier, het fruitige van een fruitbier).  De 'malt' in het bier zorgt voor een zoete, soms wat gekarameliseerde smaak, terwijl de 'hop' in het bier een licht bittere smaak achterlaat.  De bittere toets kan soms verzacht worden door het toevoegen van wat suiker. 

 

bullet

 Aperitiefhapje - Voorgerecht

 
bullet

 

.

bullet

 Hoofdgerecht - Bijgerecht

 
bullet

Blinde vinken met 'Trappist Westmalle'

bullet

Gentse stoverij

bullet

Kalkoennootjes met 'Geuze'

bullet

Konijn met 'Sint Canarus'

bullet

Stoofpotje van varkenswangetjes

bullet

Stoverij met 'Potteloereke'

bullet

Stoverij van kalkoenbout met Ename

.

bullet

 Nagerecht - Gebak - Drank

 
bullet

 

 

 

 

   
ALFABETISCH  overzicht  van  alle  RECEPTEN
   

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina