_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Recepten met Bier Bier
in de keuken, van aperitief tot dessert. Koken met bier is in 'Het Bierland België' een eeuwenoude traditie, met de klassieke stoofpot van konijn of rundstoverij voorop. Bier in de keuken biedt echter nog veel meer mogelijkheden, met soms heel verrassende accenten. Je hebt eerst en vooral een keuze tussen blonde of bruine bieren, die elk hun eigen toets aan het gerecht geven. Met blond bier bekomt men dikwijls een bitter-zure toets , terwijl men met bruin bier eerder de bitter-zoete kant uit gaat. Enkele speciale bieren zorgen dan ook voor heel aparte smaken, zoals een geuze die vooral iets fris-zuur aan het gerecht toevoegt, of een fruitbier dat een fruitig aroma achterlaat. De beste resultaten met bier in een gerecht bereik je dikwijls met één van de zware bieren, terwijl je lichtere bieren vooral kan gebruiken om een speciaal tintje toe te voegen (het zure van een witbier, het fruitige van een fruitbier). De 'malt' in het bier zorgt voor een zoete, soms wat gekarameliseerde smaak, terwijl de 'hop' in het bier een licht bittere smaak achterlaat. De bittere toets kan soms verzacht worden door het toevoegen van wat suiker.
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |