_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Stoverij van kalkoenbout met Ename
BENODIGDHEDEN
: 800 gr kalkoenbout (zonder been en in stukjes versneden), 200 gr gezouten spekblokjes, 2 middelgrote ajuinen, 1 eetlepel tomatenpuree, 100 gr champignons, 1 flesje bier Ename blond (33 cl), peper en zout, boter, maïzena T u i n k r u i d e n : een flinke tak tijm, 1 laurierblad, 2 teentjes look BEREIDING
: De boter verhitten en het vlees rondom rond aanbakken.
De spekblokjes toevoegen en even laten meebakken. Met deksel op de pot gedurende 1 uur zachtjes laten
stoven. Serveersuggestie : met een slaatje (sla, tomaat, komkommer, wortel, ...) en frietjes of rijst Serveersuggestie : met seizoensgroenten en in de pel gekookte aardappelen Variante :met gerookte spekblokjes ipv gezouten Variante :met rode wijn ipv bier Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |