_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Stoverij van kalkoenbout met Ename

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Kalkoenstoverij 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Stoofpotje - Bierkeuken

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

800 gr kalkoenbout (zonder been en in stukjes versneden), 200 gr gezouten spekblokjes, 2 middelgrote ajuinen, 1 eetlepel tomatenpuree, 100 gr champignons, 1 flesje bier Ename blond (33 cl), peper en zout, boter, maïzena

T u i n k r u i d e n :  een flinke tak tijm, 1 laurierblad, 2 teentjes look

BEREIDING :

De boter verhitten en het vlees rondom rond aanbakken.  De spekblokjes toevoegen en even laten meebakken.
Blussen met het bier, kruiden met peper en zout, fijngesneden look, tomatenpuree, tijm en laurier erbij voegen.
De ajuin en champignons fijn snijden en alles in de pot doen.  Omroeren en aan de kook brengen.

Met deksel op de pot gedurende 1 uur zachtjes laten stoven.
De saus binden met maïzena.

 

Serveersuggestie :  met een slaatje (sla, tomaat, komkommer, wortel, ...) en frietjes of rijst

Serveersuggestie :  met seizoensgroenten en in de pel gekookte aardappelen

Variante :met gerookte spekblokjes ipv gezouten

Variante :met rode wijn ipv bier

Wijntip : een fruitige rode wijn (vb. Zuid-Afrikaanse Pinotage)  

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina