_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gentse stoverij
BENODIGDHEDEN
: 1 kg rundvlees in blokjes (stoofvlees), 1 flesje (33 cl) donker bier Corsendonck, 1 bouillonblokje van rund, 2 uien, 1 snede peperkoek, 1 eetlepel Tierenteyn mosterd, 1 dikke snede brood, 25 gr boter en evenveel olijfolie, zout, peper van de molen, eventueel maïzena T u i n k r u i d e n : 1 teentje look, 2 laurierblaadjes, 1 tak tijm, een paar peterseliestengels BEREIDING
: De boter en olijfolie samen verwarmen in een gietijzeren kookpot. Hierin de stukken vlees bruin bakken. Ondertussen de ajuin en look fijn snijden, bij het vlees voegen en nog even laten verder bakken. Kruiden met peper en zout, het bier erover gieten, de laurier, tijm, peterselie en het bouillonblokje toevoegen. De peperkoek in stukjes breken en ook in de pot doen. De korst van het brood snijden en er dan de mosterd over smeren. Leg dit bovenop het vlees in de kookpot en breng aan de kook. Laat alles nu met deksel op de pot gedurende 1½ uur zachtjes sudderen. Je kan de saus eventueel nog wat dikken met maïzena, gebroken in wat water. Serveersuggestie : op zijn Gents opdienen met appelmoes en gekookte aardappelen Serveersuggestie : of je kan het ook opdienen met sla en frietjes Variante : ieder Gents gezin heeft wel zijn eigen specifiek gerechtje Dranktip
: Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |