_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Stoverij 'Potteloereke'
BENODIGDHEDEN
: 800 g rundstoofvlees, 2 grote uien, 1 zure appel (vb.boskoop), 1 flesje bruin bier 'Potteloereke' (33 cl), olijfolie, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel bruine suiker, 1 snede bruin brood, 2 eetlepels graantjesmosterd, peper en zout. T u i n k r u i d e n : een takje tijm, 2 laurierbladen, 2 teentjes look. BEREIDING
: Neem een gietijzeren pot en verwarm de olijfolie. Het stoofvlees (in blokjes gesneden) hierin aan alle kanten bruin bakken. De ajuin in grove stukken snijden en enkele minuten laten meebakken. Kruiden met peper en zout. De appel schillen, in stukken snijden en in de pot bij het vlees voegen. De fijngesneden look, tomatenketchup, bruine suiker, tijm en laurier erbij doen en samen met 1 dl water aan de kook brengen. Daarna alles overgieten met het Potteloereke. De snede bruin brood besmeren met de graantjesmosterd en deze bovenop het vlees leggen. Met deksel op de pot 1½ tot 2 uur op een zacht vuur laten stoven. Indien je een dikkere saus wenst, kan je deze net vóór het opdienen binden met wat maïzena opgelost in water. Serveersuggestie : opdienen met gekookte aardappeltjes en appelmoes. Variante : dit recept is ook lekker met konijn Biertip : drink er een Potteloereke bij (of ander bruin bier van hoge gisting)
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |