_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kalkoennootjes met Geuze

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Stoofpotje - Bierkeuken - BelgiŽ

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

800 gr kalkoennootjes (of stukjes ontbeende kalkoenbout), 125 gr verse champignons, 1 ajuin, olijfolie, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 fles (37.5 cl) Geuze, 2 eetlepels bloem, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  2 laurierblaadjes, een flinke tak tijm

BEREIDING :

De kalkoennootjes rondom bruin bakken in de olijfolie, kruiden met peper en zout.  De fijngesneden champignons en ajuin toevoegen en nog even laten verder bakken.

Doe de tomatenpuree samen met het bier in de pot, en voeg de tijm en laurier erbij.  Breng aan de kook, en laat dan gedurende 50 minuten sudderen op een laag vuurtje (met deksel op de pot).

Roer ondertussen de bloem door 1 dl water en bindt hiermee de saus, nog even laten doorkoken.  

 

Serveersuggestie :  opdienen met groenten (vb. erwtjes, wortelen, ...) en in de pel gekookte aardappelen

Variante : je kan dit recept ook toepassen voor kippenbouten

Dranktip : een  Geuze (op keldertemperatuur, of licht gekoeld maar niet ijskoud)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina