_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kalkoennootjes met Geuze
BENODIGDHEDEN
: 800 gr kalkoennootjes (of stukjes ontbeende kalkoenbout), 125 gr verse champignons, 1 ajuin, olijfolie, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 fles (37.5 cl) Geuze, 2 eetlepels bloem, peper en zout T u i n k r u i d e n : 2 laurierblaadjes, een flinke tak tijm BEREIDING
: De kalkoennootjes rondom bruin bakken in de olijfolie, kruiden met peper en zout. De fijngesneden champignons en ajuin toevoegen en nog even laten verder bakken. Doe de tomatenpuree samen met het bier in de pot, en voeg de tijm en laurier erbij. Breng aan de kook, en laat dan gedurende 50 minuten sudderen op een laag vuurtje (met deksel op de pot). Roer ondertussen de bloem door 1 dl water en bindt hiermee de saus, nog even laten doorkoken. Serveersuggestie : opdienen met groenten (vb. erwtjes, wortelen, ...) en in de pel gekookte aardappelen Variante : je kan dit recept ook toepassen voor kippenbouten Dranktip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |