_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Recepten met Jenever
Jenever in
de keuken, van aperitief tot dessert. Koken met jenever, nergens lukt dit beter dan in 'Het Jeneverdorp Bachte-Maria-Leerne'. Jenever stoken is in de graanstokerij van Filliers een eeuwenoude traditie, ondertussen een familiebedrijf waar de vijfde generatie 'Fillierskes' aan het werk is. Jenever is vooral gekend als een hartverwarmend drankje, maar ook in de keuken biedt dit echter veel mogelijkheden, met soms heel verrassende accenten. Het is reeds jarenlang geweten dat fruit en jenever een perfecte combinatie zijn (hieraan hebben de Fruitjenevers van Filliers hun succes te danken). Maar je kan zelf ook wel een gezellig drankje maken door voorbeeld fruit in jenever op te leggen en dan tijdens de koude wintermaanden te serveren bij het haardvuur. Er zijn heel wat gerechten waaraan jenever een extra dimensie meegeeft, en wees niet bang, bij warme bereidingen gaat de alcohol langzaam verdampen, zodat je niet dronken wordt van het eten. Tevens kan je in bijna alle recepten waar cognac, rhum of whisky gebruikt wordt, deze ook vervangen door jenever.
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |