_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Blinde vinken met Trappist

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Blinde vinken in biersaus

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Stoofpotje - Bierkeuken - België

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

4 à 6 blinde vinken, 2 grote uien, 250 gr champignons, 1 eetlepel mosterd, olijfolie, 1 flesje (33 cl) Trappist Westmalle (of een ander bruin bier van hoge gisting), maïzena, peper en zout 

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes look

BEREIDING :

Bak de blinde vinken rondom bruin in de olijfolie.  Voeg er de fijngesneden ui bij en kruid met peper en zout.
Overgiet met het bier.  De mosterd, fijngesneden look en de champignons (grote eventueel in stukken snijden) erbij voegen en aan de kook brengen.

Met deksel op de pot 30 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.  De saus binden met in water opgeloste maïzena.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes en gestoofd witloof of groene boontjes

Variante : dit recept kan ook toegepast worden voor stukken kalkoenbout

Dranktip : een Trappist Westmalle (of hetzelfde bier dat in de bereiding gebruikt is)

Wijntip : een rode Bordeaux (mag reeds enkele jaren oud zijn)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina