_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Stoofpotje van varkenswangetjes

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Varkenswangetjes

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Stoofpotje - Bierkeuken

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 kg varkenswangetjes, 1 ajuin, 1 teentje look, 1 eetlepel fijngesneden gember, een paar eetlepels olijfolie, 1 flesje (33cl) bruin bier, een boterham besmeerd met 2 koffielepels mosterd, 2 eetlepels bruine suiker, 4 kruidnagels, muskaatnoot, kaneelpoeder, peper en zout  

T u i n k r u i d e n : een blad laurier, een takje tijm, 1 koffielepel geplette korianderzaadjes 

BEREIDING :

De varkenswangetjes (eventueel ontvliesd, maar niet versneden) rondom bruin bakken in de olijfolie.

Er de fijngesneden ajuin, look en gember bij doen en even laten verder stoven. 

Overgieten met het bier, dan de suiker en alle kruiden toevoegen.  Leg er de boterham met mosterd bovenop en breng aan de kook.

Rustig laten sudderen gedurende 2 uur (niet koken).

 

Serveersuggestie :  met gekookte aardappelen en groenten van het seizoen

Variante : je kan eventueel nog enkele fijngesneden champignons en wat gerookte spekblokjes laten mee stoven

Wijntip : een fruitige rode wijn (vb. pinot noir)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina