_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Lamsgyros "Nonkel Guido"
BENODIGDHEDEN
: 300 gr lamsvlees (lamsbout, lamsfilet, ...), 1 dikke ui, 1 kleine groene paprika, 100 gr champignons, 2 eetlepels citroensap, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 koffielepels paprikapoeder, ½ koffielepel chilipeper T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, 1 koffielepel verse rozemarijnblaadjes, 1 koffielepel gedroogde oregano BEREIDING
: Snij
het vlees, de paprika en de ui in fijne reepjes, de champignons en de knoflook in stukjes. Dek af met een folie en laat minstens een uur marineren op een koele plek (mag ook 12 uur marineren). Roerbak
de gyros in de wok op hoog vuur (zonder toevoeging van vetstof) gedurende 12 à
15 minuten. Serveersuggestie : opdienen met gekookte rijst, of met een pitabroodje Variante : visgyros, kippengyros, varkensgyros of rundsgyros (zie afzonderlijke recepten) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |