_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Rundsgyros "Nonkel Guido"

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

rundsgyros 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Groenten - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig - Wok - Wereld'Fusion'Keuken

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr rundsvlees (biefstuk, rosbief, ...), 1 dikke ui, 1 kleine rode paprika, 2 tomaten, 2 eetlepels citroensap, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 koffielepels paprikapoeder, ½ koffielepel chilipeper

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look, 1 koffielepel verse tijmblaadjes, 1 koffielepel gedroogde oregano

BEREIDING :

Snij het vlees, de paprika en de ui in fijne reepjes, de tomaat en de knoflook in stukjes.
Meng dit alles samen met alle andere ingrediënten, kruiden, citroensap en de olijfolie.

Dek af met een folie en laat minstens een uur marineren op een koele plek (mag ook 12 uur marineren).

Roerbak de gyros in de wok op hoog vuur (zonder toevoeging van vetstof) gedurende 12 à 15 minuten.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst, of met een pitabroodje

Variante : visgyros, kippengyros, varkensgyros of lamsgyros (zie afzonderlijke recepten)

Wijntip : een flinke rode wijn (vb. Cabernet Sauvignon uit Chili)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina