_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Rundsgyros "Nonkel Guido"
BENODIGDHEDEN
: 300 gr rundsvlees (biefstuk, rosbief, ...), 1 dikke ui, 1 kleine rode paprika, 2 tomaten, 2 eetlepels citroensap, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 koffielepels paprikapoeder, ½ koffielepel chilipeper T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, 1 koffielepel verse tijmblaadjes, 1 koffielepel gedroogde oregano BEREIDING
: Snij
het vlees, de paprika en de ui in fijne reepjes, de tomaat en de knoflook in stukjes. Dek af met een folie en laat minstens een uur marineren op een koele plek (mag ook 12 uur marineren). Roerbak
de gyros in de wok op hoog vuur (zonder toevoeging van vetstof) gedurende 12 à
15 minuten. Serveersuggestie : opdienen met gekookte rijst, of met een pitabroodje Variante : visgyros, kippengyros, varkensgyros of lamsgyros (zie afzonderlijke recepten) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |