_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Varkensgyros "Nonkel Guido"
BENODIGDHEDEN
: 300 gr varkensvlees (varkensham, varkensfilet, ...), 1 dikke ui, 1 kleine rode paprika, 2 eetlepels citroensap, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout, 1 koffielepel komijn, 2 koffielepels paprikapoeder, ½ koffielepel currypoeder, ½ koffielepel chilipeper T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, 1 koffielepel gedroogde oregano BEREIDING
: Snij
het vlees, de paprika en de ui in fijne reepjes, de knoflook in stukjes. Dek af met een folie en laat minstens een uur marineren op een koele plek (mag ook 12 uur marineren). Roerbak
de gyros in de wok op hoog vuur (zonder toevoeging van vetstof) gedurende 12 ą
15 minuten. Serveersuggestie : opdienen met gekookte rijst, of met een pitabroodje Variante : visgyros, kippengyros, rundsgyros of lamsgyros (zie afzonderlijke recepten) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |