_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kippengyros "Nonkel Guido"
BENODIGDHEDEN
: 300 gr kipfilet (of kalkoen), 1 dikke ui, 1 kleine gele paprika, 100 gr champignons, 2 eetlepels citroensap, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 koffielepels paprikapoeder, 4 koffielepel currypoeder, 2 eetlepels tomatenketchup, ½ koffielepel chilipeper T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look BEREIDING
: Snij
het vlees, de paprika en de ui in fijne reepjes, de champignons en knoflook in stukjes. Dek af met een folie en laat minstens een uur marineren op een koele plek (mag ook 12 uur marineren). Roerbak
de gyros in de wok op hoog vuur (zonder toevoeging van vetstof) gedurende 10 à
12 minuten. Serveersuggestie : opdienen met gekookte rijst, of met een pitabroodje Variante : visgyros, varkensgyros, rundsgyros of lamsgyros (zie afzonderlijke recepten) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |