_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Visgyros "Nonkel Guido"

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Gyros met vis 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vis - Groenten - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig - Wok - Wereld'Fusion'Keuken

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr visfilet (een stevige soort zoals zeewolf, victoriabaars, ...), 1 dikke ui, ½ gele en ½ rode paprika, 2 eetlepels citroensap, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 koffielepels paprikapoeder, 1 koffielepel currypoeder, 2 eetlepels tomatenketchup, ½ koffielepel chilipeper

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look, 1 eetlepel gesnipperde blaadjes koriander (of geplette korianderzaadjes), 1 eetlepel fijngesneden gember, 1 koffielepel gedroogde oregano

BEREIDING :

Snij de paprika en de ui in fijne reepjes, de knoflook in stukjes.
Meng dit alles samen met alle andere ingrediėnten, kruiden, citroensap en de olijfolie.

Dek af met een folie en laat minstens een uur marineren op een koele plek (mag ook 12 uur marineren).

Roerbak de gyros in de wok op hoog vuur (zonder toevoeging van vetstof) gedurende 6 minuten.
Snij ondertussen de visfilet in stukjes en doe ze ook in de wok.
Het vuur wat minder hoog zetten en nog enkele minuten verder bakken, af en toe eens omroeren.

 

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst, of met een pitabroodje

Variante : varkensgyros, kippengyros, rundsgyros of lamsgyros (zie afzonderlijke recepten)

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Altesse uit de Savoie)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina