_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Visgyros "Nonkel Guido"
BENODIGDHEDEN
: 300 gr visfilet (een stevige soort zoals zeewolf, victoriabaars, ...), 1 dikke ui, ½ gele en ½ rode paprika, 2 eetlepels citroensap, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 koffielepels paprikapoeder, 1 koffielepel currypoeder, 2 eetlepels tomatenketchup, ½ koffielepel chilipeper T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, 1 eetlepel gesnipperde blaadjes koriander (of geplette korianderzaadjes), 1 eetlepel fijngesneden gember, 1 koffielepel gedroogde oregano BEREIDING
: Snij
de paprika en de ui in fijne reepjes, de knoflook in stukjes. Dek af met een folie en laat minstens een uur marineren op een koele plek (mag ook 12 uur marineren). Roerbak
de gyros in de wok op hoog vuur (zonder toevoeging van vetstof) gedurende 6 minuten.
Serveersuggestie : opdienen met gekookte rijst, of met een pitabroodje Variante : varkensgyros, kippengyros, rundsgyros of lamsgyros (zie afzonderlijke recepten) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |