_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kalkoennootjes 'Oost-West'

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Tuinkruiden - Wereld'Fusion'Keuken

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

800 gr kalkoennootjes (of ontbeende kalkoenbout), 2 ajuinen, 4 cm verse gemberwortel, 1 rode paprika, 1 dl  tomatenblokjes, 6 eetlepels zoete sojasaus (ketchap), ½ koffielepel sambal oelek (of meer voor pikanter saus), olijfolie, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :   4 teentjes look

BEREIDING :

De olijfolie opwarmen in een gietijzeren pot en hierin de kalkoennootjes rondom aanbakken.  

Ondertussen de ajuin, look en gemberwortel heel fijn snijden en dan enkele minuten laten meebakken met het vlees.  De paprika in kleine kubusjes snijden en samen met de tomatenblokjes, sambal oelek en sojasaus bij het vlees voegen.  Kruiden met peper en zout.

Op een laag vuurtje gedurende 50 minuten zachtjes laten sudderen met deksel op de pot. 

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst of gekookte aardappeltjes

Wijntip : een fruitige, smaakvolle rode wijn (vb Pinotage uit Zuid-Afrika)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina