_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kalkoen met appeltjes in de wok
BENODIGDHEDEN
: 600 gr kalkoenfilet, 100 gr gerookte spekblokjes, 2 ajuinen, 1 gele paprika, 2 harde lichtzure appelen, 50 gr boter, 2 dl gevogeltefond (of bouillon van ˝ blokje), 4 eetlepels Ketjap (zoete sojasaus), 1 dl saké, peper en zout, 1 koffielepel paprikapoeder, 1 koffielepel maďzena. T u i n k r u i d e n : 2 teentjes knoflook, een takje tijm BEREIDING
: De ajuin grof snijden, de look fijn snipperen en de paprika in stukjes snijden. De kalkoenfilet in hapklare stukken verdelen. De
boter in de wok opwarmen en hierin de spekblokjes licht krokant bakken. De
stukken kalkoen erbij doen en enkele minuten roerbakken. Ajuin,
look en paprika nu in de wok doen en ook enkele minuten roerbakken. De
blokjes kalkoen er opnieuw bijdoen, samen met de tijm (enkel de blaadjes) en
kruiden met paprikapoeder, peper en zout. Ondertussen de appelen schillen en in dobbelsteentjes snijden. Deze dan onder het vlees in de wok mengen en nog enkele minuten laten opwarmen. Serveersuggestie : opdienen met gekookte rijst, met sojasaus en sambal oelek op de tafel Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |