_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Sambos met bloedworst

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Sambos

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

 

Voorgerecht / Hapje

Voorgerechten - Hapjes - Tapas - Wereld'Fusion'Keuken - Smaakcombinatie

16 stuks

 BENODIGDHEDEN :

2 bloedworsten, 4 bladen brickdeeg, appelmoes  

Arachide olie om te frituren.

BEREIDING :

De bloedworst van het vel ontdoen en in schijven snijden van ongeveer 1,5 cm dik.

Elk blad brickdeeg in 2 stukken snijden en op elk stuk in het midden een schijfje bloedworst leggen.
Boven op de bloedworst een koffielepel appelmoes doen (dek dit dan af met een klein vierkantje brickdeeg).
Dit dichtplooien tot een vierkantje en het uiteinde met wat water bestrijken om dicht te kleven.

Langs beide zijden in hete olie in een wokpan of grote braadpan gedurende een paar minuten bruin bakken.
Laten uitlekken op keukenpapier en eventueel warm houden in de oven tot ze allemaal gebakken zijn.

 

Serveersuggestie :  opdienen als aperitiefhapje, als tapa of als voorgerechtje

Variante : je kan dit als voorgerecht nog samen met andere vullingen opdienen

Wijntip : een droge witte wijn (vb. chardonnay)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina