BENODIGDHEDEN
:
24
gepelde scampi, ½ l tomatenblokjes, 2 wortelen, 4 sjalotten, 2 teentjes look, 2
dl gecondenseerde melk, 2 eetlepels cognac, olijfolie, ½ koffielepel sambal oelek,
peper en zout.
T
u i n k r u i d e n : verse basilicum, peterselie
BEREIDING
:
De
sjalotten en de look in stukjes snijden en de wortelen in fijne reepjes (met de
grove rasp).
De olie in de wok opwarmen. De sjalotten, look en wortelen
enkele minuten roerbakken. De scampi toevoegen en nog enkele minuten
verder roerbakken.
De
tomatenblokjes, basilicum en peterselie toevoegen en even laten koken. De
cognac bijdoen en kruiden met sambal, peper en zout.
Overgieten met de gecondenseerde melk en alles goed omroeren. Als het
kookt, de warmte iets verminderen en nog 5 minuten laten sudderen met deksel op
de wok (hierbij enkele malen omroeren).
Serveersuggestie :
opdienen met stokbrood of gekookte wilde rijst
Variante : kan
ook als hoofdgerecht opgediend worden met rijst, pasta of frietjes (hierbij de
hoeveelheden verhogen)
Wijntip :
een droge witte wijn (vb. een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc)
Home Page
<<
www.guidodevliegher.be >>
Startpagina