_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Scampi in romige tomatensaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Scampi met tomaten 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Mijn 50e verjaardagsmenu

Dagschotel december

 Mijn menu in foto's 

 

Voorgerecht

Zeevruchten - Voorgerechten - Tuinkruiden - Wok - Wereld'Fusion'Keuken

4  personen

 

 BENODIGDHEDEN :

 24 gepelde scampi, l tomatenblokjes, 2 wortelen, 4 sjalotten, 2 teentjes look, 2 dl gecondenseerde melk, 2 eetlepels cognac, olijfolie, koffielepel sambal oelek, peper en zout. 

T u i n k r u i d e n :  verse basilicum, peterselie

BEREIDING :

De sjalotten en de look in stukjes snijden en de wortelen in fijne reepjes (met de grove rasp). 
De wok opwarmen en hierin de boter smelten.  De sjalotten, look en wortelen enkele minuten roerbakken.  De scampi toevoegen en nog enkele minuten verder roerbakken.

De tomatenblokjes, basilicum en peterselie toevoegen en even laten koken.  De cognac bijdoen en kruiden met sambal, peper en zout.
Overgieten met de gecondenseerde melk en alles goed omroeren.  Als het kookt, de warmte iets verminderen en nog 5 minuten laten sudderen met deksel op de wok (hierbij enkele malen omroeren).

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood of gekookte wilde rijst

Variante : kan ook als hoofdgerecht opgediend worden met rijst, pasta of frietjes (hierbij de hoeveelheden verhogen)

Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina