_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Zalmfilet met wokgroenten

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Zalm en wokgroenten

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten  - Vis - Groenten - Wereld'Fusion'Keuken

1 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Een portie zalmfilet (beste prijs/kwaliteit uit de diepvries Colruyt), 200 gr broccoli, 1 flinke ajuin, 1 koffielepel sesamolie, olijfolie, 1 dl cocosmelk (of gewone melk), peper uit de molen, een koffielepel currypoeder (pikant of zacht naar eigen smaak).   

T u i n k r u i d e n : 1 teentje look 

BEREIDING :

Doe de olijfolie in een wok, laat opwarmen en roerbak hier de ajuin, de broccoli (roosjes iets fijner versneden) en de look.

De sesamolie en de currypoeder erbij doen, samen met de cocosmelk en laat al roerend nog even verder wokken tot het vocht bijna ingekookt is.

Ondertussen de zalmfilet krokant bakken (niet te lang zodat deze binnenin nog sappig is) en kruiden met peper uit de molen.

 

Serveersuggestie :  simpelweg warm opdienen met de vis bovenop de groenten

Variante : met andere vissoort of met andere groenten naar eigen keuze

Wijntip : een droge witte wijn (vb Saumur Chenin Blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina