_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Rijstsalade met gegrilde tonijn

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Rijst - Vis - Salades - Voorgerechten - Eenvoudig - Creatief met restjes

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

120 gr tonijn (een restje gegrilde tonijnsteak, gekoeld), 120 gr rijst (een restje gekookte rijst, gekoeld), 1 lente-uitje, 2 eetlepels mayonaise, ½ koffielepel sambal oelek, peper van de molen.

BEREIDING :

De tonijn met een mes in stukjes verdelen, de lente-ui in de lengte middendoor en dan in stukjes snijden.  

De rijst, tonijn, lente-ui, mayonaise en sambal in een kom doen, kruiden met peper van de molen en goed mengen.

Over 2 borden verdelen en koud opdienen.

 

Serveersuggestie :  bestrooien met wat verse fijngehakte kruiden (zoals bieslook, peterselie of koriander)

Variante : heb je geen gegrilde tonijnsteak, gebruik dan een blikje tonijn

Wijntip : een droge witte wijn (vb. een chenin blanc of een muscadet)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina