_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Salade met kaas en champignons
BENODIGDHEDEN
: 150 gr verse champignons, 150 gr halfharde Belgische kaas (vb Pére Jozef, Echte Loo, Maredsous, ...), gemengde salade, 1 tomaat, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sherry azijn, peper en zout Vinaigrette van 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels notenolie, 1 eetlepel sherry azijn, 1 koffielepel mosterd T u i n k r u i d e n : een flinke tak peterselie BEREIDING
: Verdeel de salade over 2 borden, leg ze in de vorm van een ring, zodat het middendeel nog vrij is. Borstel de champignons schoon en haal de voetjes eruit. De kleine champignons halveren, de grote in 4 of 8 stukken snijden. De peterselie fijnsnijden en roer er de sherry azijn en de olijfolie door en kruid met peper en zout. Roer dit door de stukken rauwe champignons en leg ze in het midden van de borden. De
tomaat in 4 stukken snijden en de zaadjes verwijderen. Verdeel nu elk stuk
tomaat nog eens in 2 of 3 partjes en lig deze op de salade. Maak de vinaigrette met de olijfolie, notenolie, sherry azijn en mosterd, en verdeel deze over de salade. Serveersuggestie : opdienen met bruin brood Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |