_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Salade Périgordine

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Voorgerechten - Salades - Gevogelte - Frankrijk

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Krulsalade of eikenbladsla (of beide gemengd), 200 gr gekonfijte eendenmaagjes, 1 gekonfijte eendenbout [ zie recept ], 8 sneetjes gerookte eendenborst, een tomaat (of enkele kerstomaatjes), enkele noten (of geroosterde pijnboompitten)

Vinaigrette: 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels notenolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 eetlepel balsamico azijn, peper van de molen

BEREIDING :

De tomaten in stukken snijden.  De salade spoelen en drogen.  De vinaigrette maken.

De salade over 4 borden verdelen en de vinaigrette over de salade lepelen.

Ondertussen de gekonfijte eendenmaagjes en eendenbout opwarmen, daarna alles in grove stukken snijden.

De sneetjes gerookte eendenborst aan een kant over de salade leggen.  De lauwe stukken eend aan de andere kant over de salade verdelen.  De stukken tomaat en noten ertussen leggen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood, eventueel met lookbroodjes of broodcroutons

Variante : je kan er nog sneetjes foie gras aan toevoegen, of ook snippers gebakken verse ganzenlever

Variante : opdienen als maaltijdsalade, eventueel de hoeveelheden vergroten

Wijntip : een droge rosé (vb. een Bordeaux)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina