_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Salade Périgordine
BENODIGDHEDEN
: Krulsalade of eikenbladsla (of beide gemengd), 200 gr gekonfijte eendenmaagjes, 1 gekonfijte eendenbout [ zie recept ], 8 sneetjes gerookte eendenborst, een tomaat (of enkele kerstomaatjes), enkele noten (of geroosterde pijnboompitten) Vinaigrette: 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels notenolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 eetlepel balsamico azijn, peper van de molen BEREIDING
: De tomaten in stukken snijden. De salade spoelen en drogen. De vinaigrette maken. De salade over 4 borden verdelen en de vinaigrette over de salade lepelen. Ondertussen de gekonfijte eendenmaagjes en eendenbout opwarmen, daarna alles in grove stukken snijden. De
sneetjes gerookte eendenborst aan een kant over de salade leggen. De lauwe
stukken eend aan de andere kant over de salade verdelen. De stukken tomaat
en noten ertussen leggen. Serveersuggestie : opdienen met stokbrood, eventueel met lookbroodjes of broodcroutons Variante : je kan er nog sneetjes foie gras aan toevoegen, of ook snippers gebakken verse ganzenlever Variante : opdienen als maaltijdsalade, eventueel de hoeveelheden vergroten Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |