_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Confit de Canard
BENODIGDHEDEN
: 4 eendenbouten, 1 l eendenvet, 2 eetlepels zout, peper van de molen. T u i n k r u i d e n : 2 gedroogde blaadjes laurier (in fijne stukjes gebroken), 1 koffielepel gedroogde tijm BEREIDING
: Wrijf de bouten in met het zout, leg in een aardewerken schotel en bestrooi met de laurier, tijm en peper. Laat dit afgedekt 1 dag marineren op een koele plaats. Spoel de bouten af in wat water en dep ze droog met keukenpapier. Laat het eendenvet smelten en leg er de bouten in. Op een zacht vuurtje gedurende 1˝ uur laten sudderen (net niet laten koken). Je kan het vlees laten afkoelen in het vet, om later te gebruiken (bewaard zo enkele weken in de koelkast) of het onmiddellijk verder verwerken. Plaats de bouten met het vel omhoog in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20 minuten (eventueel nog wat onder de grill tot het vel krokant geworden is). Serveersuggestie : opdienen met een gemengde groene salade (met vinaigrette) en stokbrood Serveersuggestie : je kan de gekonfijte bouten ook verwerken in een cassoulet [ zie recept ], of een salade Périgordine [ zie recept ] Variante : je kan dit konfijten ook toepassen op andere vleessoorten, zoals varkensvlees, kip of kalkoen Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |