_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Cassoulet
BENODIGDHEDEN
: 6 eendenbouten 'confit' of zelf confit de canard maken [ zie recept ], 3 dikke sneden gerookt spek, enkele worsten van gevogelte, 1,5 l bonen in tomatensaus, 18 kleine aardappelen, 2 grote uien, eendenvet (van de confit). T u i n k r u i d e n : 3 teentjes look, 3 laurierblaadjes BEREIDING
: Smelt 2 eetlepels eendenvet in een grote pot, bak hierin het grof gesneden spek. Voeg dan de fijngesneden ajuin en look toe en bak zachtjes verder gedurende 5 minuten (niet laten bruin worden) en roer er de bonen in tomatensaus door. De laurier erbij voegen. Enkele minuten op een zacht vuurtje laten opwarmen, hierbij af en toe omroeren om aanbakken te voorkomen, eventueel een beetje water toevoegen. De eendenbouten op een vuurvaste schaal leggen en met het vel naar boven onder de grill in de oven lichtjes krokant laten worden. Ondertussen de gevogelteworsten aan beide zijden goed laten bakken. Doe de bonen in een vuurvaste stenen schotel en leg het vlees er bovenop. Zet de schotel in de oven, voorverwarmd op 150 graden, en laat gedurende 30 minuten verder opwarmen. De aardappelen schillen en gaarkoken. Deze dan op de bonen tussen het vlees schikken en warm opdienen als éénpansgerecht, of je kan de aardappelen ook in een aparte schaal opdienen.. Variante : je kan de cassoulet ook klaarmaken met andere soorten vlees, zoals varkensvlees of kip Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |