_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Sashimi

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Sashimi

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu land en streek (Japan)

 Mijn menu in foto's

 

Voorgerecht

Voorgerechten - Eenvoudig - Hapjes - Vis - Japan

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

400 gr verse visfilet zonder graten (zalm, tonijn, kabeljauw, heilbot, zeebaars, ...)  

Sojasaus, wasabi en eventueel ingelegde gemberschijfjes, mierikswortel

BEREIDING :

Sashimi is in plakjes gesneden rauwe verse vis (enkel zoutwatervis, zoetwatervis is hiervoor niet geschikt). 
Wij zijn hier niet gewoon van vis rauw te eten, maar eens je het geproefd hebt, raak er vlug aan verslaafd. 

De rauwe visfilet met een heel scherp mes in plakjes snijden en op een bord schikken.Sashimi wordt altijd met eetstokjes gegeten, en met sojasaus.  

 

Serveersuggestie :  opdienen met een schaaltje sojasaus, wasabipasta en ingelegde gemberschijfjes

Variante : je kan elke stevige zoutwatervis hiervoor gebruiken, maar ook sint-jakobsschelpen en inktvis

Wijntip : rijstwijn (saké)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina