_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Scampi met look
BENODIGDHEDEN
: 4 à 6 scampi (afhankelijk van de grootte), 25 gr boter, peper en zout T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, 1 eetlepel fijngesneden bieslook BEREIDING
: Laat de boter smelten in een braadpan (middelhoge temperatuur zodat de boter niet verbrandt). Voeg hierbij de gepelde scampi (met staartje eraan presenteert mooier en is gemakkelijker om te vast te nemen). Gedurende 3 minuten laten bakken, af en toe eens verschuiven in de pan. De scampi omkeren en de tuinkruiden toevoegen, kruiden met peper en zout. Nog eens 3 minuten laten bakken, af en toe eens omroeren. Serveersuggestie : opdienen op voorverwarmd bord met stokbrood en eventueel een schijfje citroen Variante : zonder bieslook of peterselie, met fijngesneden sjalotje, ..., of met citroensap in de pan Variante : kan ook als hapje of tapas opgediend worden Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Chileense Sauvignon Blanc
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |