_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Scampi met look

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Scampi met look 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Dagschotel oktober

 

Dagschotel december

 Mijn menu in foto's  

 

 

Voorgerecht

Zeevruchten - Hapjes - Tapas - Voorgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig

1 persoon

 

 BENODIGDHEDEN :

4 à 6 scampi (afhankelijk van de grootte), 25 gr boter, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, 1 eetlepel fijngesneden bieslook

BEREIDING :

Laat de boter smelten in een braadpan (middelhoge temperatuur zodat de boter niet verbrandt).  Voeg hierbij de gepelde scampi (met staartje eraan presenteert mooier en is gemakkelijker om te vast te nemen). Gedurende 3 minuten laten bakken, af en toe eens verschuiven in de pan. 

De scampi omkeren en de tuinkruiden toevoegen, kruiden met peper en zout.  Nog eens 3 minuten laten bakken, af en toe eens omroeren.

 

Serveersuggestie :  opdienen op voorverwarmd bord met stokbrood en eventueel een schijfje citroen

Variante : zonder bieslook of peterselie, met fijngesneden sjalotje, ..., of met citroensap in de pan

Variante : kan ook als hapje of tapas opgediend worden

Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Chileense Sauvignon Blanc

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina