_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Scampi met Breydelham
BENODIGDHEDEN
: 12 scampi (gepelde of ongepelde), 1 snede Breydelham (1 cm dik), 4 eetlepels olijfolie, 1 dl gecondenseerde melk, peper en zout. T u i n k r u i d e n : 2 teentjes fijngesneden knoflook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie BEREIDING
: Meng de olijfolie met de fijngesneden look en giet dit over de scampi, even omroeren en dan verdelen over twee vuurvaste schaaltjes. Bestrooien met peper van de molen en wat zout. Laat
de grill van de oven opwarmen Zet de schaaltjes met de scampi in de oven en laat gedurende twee minuten roosteren. Draai dan alle scampi om en leg er de stukken Breydelham tussen. Laat nog eens twee minuten bakken onder de grill. Verdeel
nu de gecondenseerde melk over de twee schaaltjes en zet terug in de oven. Serveersuggestie : opdienen met enkele stukken wit stokbrood Variante : je kan de Breydelham ook vervangen door Breydelspek, of gekookte beenhesp Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |