_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Stifado van schaap met Feta
BENODIGDHEDEN
: 1 kg schapenvlees in grove stukken (vb van de schouder), 1 eetlepel olijfolie, ½ liter tomatenblokjes, 2 eetlepels honing, 1 dl rode wijn, ½ kg verse zilveruitjes of kleine ajuintjes, 200 gr Feta, een kaneelstok of 1 koffielepel kaneelpoeder, 1 koffielepel komijn (zaadjes of poeder), peper en zout T u i n k r u i d e n : 3 teentjes look, een flinke tak rozemarijn, 2 laurierblaadjes BEREIDING
: De bodem van een ovenschotel invetten met de olijfolie en er de stukken vlees inleggen. De look grof snijden en samen met tomatenblokjes, de kaneel, de komijn, rozemarijn en laurier over het vlees verdelen. De wijn erover gieten en kruiden met peper en zout. De ovenschotel met deksel erop in een voorverwarmde oven van 160°C zetten en 2 uur laten bakken. Ondertussen de uitjes pellen (dit lukt het best als je deze eerst 5 à 10 minuten in warm water legt).
Na
¾ uur de gepelde uitjes door het vlees mengen en
nog 1 ¼
uur aan 160°C laten verder garen in de oven.
Zet t Serveersuggestie : met gekookte aardappelen, rijst, pasta of Turks brood Variante : stoofpotje maken met kalfs- of runderlappen, vervang dan de rozemarijn door een flinke tak tijm Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |