_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Ovenschotel van zalm
BENODIGDHEDEN
: 150 gr zalmfilet, 1 ui, 1 teentje look, 1/2 rode paprika, 2 eetlepels olijfolie, 50 gr gemalen belegen Gouda (of Gruyère), peper en zout. BEREIDING
: De ui fijn snijden en de paprika in dobbelsteentjes snijden, de zalm ook in kleine stukjes verdelen (ongeveer 1,5 cm groot), het teentje look fijn snijden. Al deze ingrediënten samen in een stenen ovenschotel doen, kruiden met peper en zout, de kaas erover strooien en alles goed door mekaar roeren. De olijfolie over de mengeling verdelen en de schotel in de oven gaar laten worden. Gedurende 30 min in een voorverwarmde oven van 160 °C, of 40 min als je met een koude oven vertrekt. (Als je weinig tijd hebt kan dit ook op de hoogste stand in de microgolfoven: eerst 3 minuten zonder de kaas erin, dan de kaas erbij doen, goed mengen en nog eens 3 minuten).
Serveersuggestie : opdienen met aardappelpuree of met gekookte rijst Variante : voor het kleur kan je met rode en gele paprika werken (als je het klaarmaakt voor meerdere personen) Variante : verdeel de mengeling over 2 ovenschoteltjes en dien op als voorgerecht (met stokbrood) Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |