_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Taart met platte kaas
BENODIGDHEDEN
: 200 gram speculoos koekjes, 75 gr boter, 300 gr platte kaas, 1 dl water, 1 citroen, 2 zakjes vanillesuiker, 125 gr witte suiker, 2 dl room, 10 gr gelatineblaadjes, bosbessen confituur.
BEREIDING : Een aluminiumfolie op de bodem van een springvorm leggen en de rand van de springvorm met olie insmeren. Verpulver de koekjes (vb in een plastiek zak, of op een stuk boterpapier met de deegrol) en vermeng met de gesmolten boter tot een homogene massa. Het deeg in de vorm doen en over de bodem verdelen en aandrukken met de onderkant van een lepel.
De
gelatine weken in het koude water, daarna lichtjes opwarmen tot ze
volledig opgelost is. Suiker en vanillesuiker toevoegen en goed
omroeren. De kaas mengen met het sap van de citroen en in een andere kom de room opkloppen. Het lauwe gelatinemengsel bij de platte kaas voegen en goed omroeren. Dan de opgeklopte room voorzichtig onder de kaasmassa mengen. Het beslag in de springvorm doen en 12 uur laten opstijven op een koele plaats. Ontvormen en bedekken met een dikke laag confituur van bosbessen.
Variante : je kan ook andere fruitsoorten gebruiken, of zonder confituur en opdienen met frambozen coulis Variante : voor de Engelse 'cheese cake' gebruik je koekjes petit beurre in plaats van speculoos
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |