_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Tajine kefta

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Tajine Kefta

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 Mijn menu in foto's   

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Marokko

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr rundergehakt, 3 uien, 1 blik (400 gr) tomatenblokjes, 3 koffielepels ras el hanout, 1 koffielepel paprikapoeder, 1 koffielepel komijn, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, chilipeper volgens eigen smaak  

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes knoflook, platte peterselie, verse koriander

BEREIDING :

De olijfolie opwarmen in de tajine en er het gehakt enkele minuutjes al roerend in bakken.
Kruiden met de ras el hanout, paprikapoeder, komijn, chilipeper, peper en zout.

De peterselie en koriander fijn hakken en de helft ervan over het vlees strooien. 

De uien en look fijn snijden, dit over het gehakt strooien en er dan de tomatenblokjes bij doen.
De andere helft van de peterselie en koriander over de groenten strooien.

Zet het deksel op de tajine en laat gedurende 30 tot 45 minuten zachtjes sudderen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met Marokkaans of Turks brood en groene salade

Variante : ook lekker met lamsgehakt of gemengd rund/lam

Variante : je kan voor het einde nog 1 ei per persoon breken bovenop de saus, en dan 10 minuten laten verder sudderen

Wijntip : een Marokkaanse rode wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina