_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Tajine kefta
BENODIGDHEDEN
: 500 gr rundergehakt, 3 uien, 1 blik (400 gr) tomatenblokjes, 3 koffielepels ras el hanout, 1 koffielepel paprikapoeder, 1 koffielepel komijn, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, chilipeper volgens eigen smaak T u i n k r u i d e n : 2 teentjes knoflook, platte peterselie, verse koriander BEREIDING
: De olijfolie opwarmen in de tajine en er het gehakt enkele minuutjes al roerend
in bakken. De peterselie en koriander fijn hakken en de helft ervan
over het vlees strooien.
De uien en look fijn snijden, dit over het
gehakt strooien en er dan de tomatenblokjes bij doen. Zet het deksel op de tajine en laat gedurende 30 tot 45 minuten zachtjes
sudderen. Serveersuggestie
: opdienen met Marokkaans of Turks brood en groene salade Variante
: ook lekker met lamsgehakt of gemengd rund/lam Variante
: je kan voor het
einde nog 1 ei per persoon breken bovenop de saus, en dan 10 minuten laten verder
sudderen Wijntip
:
Home Page
<<
www.guidodevliegher.be >>
Startpagina |