_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Tajine met kalkoen en abrikozen
BENODIGDHEDEN
: 800 gr kalkoenfilet, 2 grote uien, 1 groene paprika, 300 gr wortelen, 250 gr krielaardappeltjes, 200 gr tomatenblokjes, 100 gr gedroogde abrikozen, 1 sinaasappel, 4 eetlepels olijfolie, 3 koffielepels ras el hanout, een snufje zout T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look BEREIDING
: Doe de olijfolie in de tajine, snij de uien in grove stukken, de look fijn snijden, en doe dit ook in de tajine. De kalkoenfilet in stukken snijden van ongeveer 50 gr (dat is 800 gr in 16 stukken verdelen) en leg deze op de ajuin. Bestrooi het vlees met de ras el hanout en een beetje zout. Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze in grove stukken, de paprika spoelen en ook in grove stukken snijden, de aardappeltjes wassen maar niet schillen. Strooi de stukken wortel, paprika en aardappeltjes over het vlees. Verdeel daarboven de gedroogde abrikozen.
Zet de tajine met deksel op het vuur en laat 10
minuutjes goed bakken. Serveersuggestie : Opdienen met Marokkaans of Turks brood Variante : ook lekker met kippenbouten Variante : je kan ook andere groenten gebruiken (zoals courgette, pompoen, ...) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |