_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Tajine met kip, citroen en olijven

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Tajine_kip

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 Mijn menu in foto's

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Marokko

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

400 gr kipfilet, 2 ajuinen, 50 gr groene olijven, 1 gekonfijte citroen, boter, peper, 1 koffielepel ras el hanout of Marokkaanse kruidenmengeling voor kip 

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look, eventueel platte peterselie

BEREIDING :

Laat de boter smelten in de tajine en bak er de ajuin en look in op een hoog vuur.  Leg hierop de kipfilets en bestrooi met peper en de kruiden, snij de gekonfijte citroen in 4 partjes en leg deze ook in de tajine, samen met de olijven.

Giet er 1 dl water bij en zet het vuur dan minder om met deksel op de tajine gedurende ½ uur te laten sudderen (kan ook in de oven op 180°C, maar dan iets langer laten bakken).

Net voor het opdienen eventueel bestrooien met de platte peterselie.

 

Serveersuggestie :  opdienen met brood zoals in Marokko, maar kan ook met rijst opgediend worden.

Variante : dit kan ook met kippenbouten of een volledige kip klaargemaakt worden,
verleng dan de kooktijd tot
¾ uur en eventueel nog wat water toevoegen.

Wijntip : een Marokkaanse droge witte of rode wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina