_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Tajine met kip, citroen en olijven
BENODIGDHEDEN
: 400 gr kipfilet, 2 ajuinen, 50 gr groene olijven, 1 gekonfijte citroen, boter, peper, 1 koffielepel ras el hanout of Marokkaanse kruidenmengeling voor kip T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, eventueel platte peterselie BEREIDING
: Laat de boter smelten in de tajine en bak er de ajuin en look in op een hoog vuur. Leg hierop de kipfilets en bestrooi met peper en de kruiden, snij de gekonfijte citroen in 4 partjes en leg deze ook in de tajine, samen met de olijven. Giet er 1 dl water bij en zet het vuur dan minder om met deksel op de tajine gedurende ½ uur te laten sudderen (kan ook in de oven op 180°C, maar dan iets langer laten bakken).
Net voor het opdienen eventueel bestrooien met de platte
peterselie. Serveersuggestie : opdienen met brood zoals in Marokko, maar kan ook met rijst opgediend worden. Variante
: dit kan ook met
kippenbouten of een volledige kip klaargemaakt worden, Wijntip : een Marokkaanse droge witte of rode wijn
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |