_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Tajine met lamsvlees

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Tajine_lam

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Groenten - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Marokko

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

400 gr lamsvlees (vb lamsbout), 2 aardappelen, 2 wortelen, een stuk courgette, 2 tomaten, 1 grote ajuin, peper, olijfolie, 1 koffielepel ras el hanout of Marokkaanse kruidenmengeling  

T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look 

BEREIDING :

Laat de olijfolie opwarmen in de tajine en bak er de ajuin en look in op een hoog vuur.  Leg hierop de stukken vlees en bestrooi met peper en de kruiden, snij alle groenten in grove stukken en leg ze boven op het vlees.

Giet er 2 dl water bij en zet het vuur dan minder om met deksel op de tajine gedurende ¾ uur te laten sudderen (kan ook in de oven op 180°C, maar dan iets langer laten bakken).

 

Serveersuggestie :  gewoon warm opdienen

Variante : je hier nog verschillende andere groenten gebruiken

Wijntip : een rode Marokkaanse wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina