_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Tajine met lamsvlees
BENODIGDHEDEN
: 400 gr lamsvlees (vb lamsbout), 2 aardappelen, 2 wortelen, een stuk courgette, 2 tomaten, 1 grote ajuin, peper, olijfolie, 1 koffielepel ras el hanout of Marokkaanse kruidenmengeling T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look BEREIDING
: Laat de olijfolie opwarmen in de tajine en bak er de ajuin en look in op een hoog vuur. Leg hierop de stukken vlees en bestrooi met peper en de kruiden, snij alle groenten in grove stukken en leg ze boven op het vlees. Giet er 2 dl water bij en zet het vuur dan minder om met deksel op de tajine gedurende ¾ uur te laten sudderen (kan ook in de oven op 180°C, maar dan iets langer laten bakken). Serveersuggestie : gewoon warm opdienen Variante : je hier nog verschillende andere groenten gebruiken Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |