_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Thaise soep met kip

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Soep

Soepen - Gevogelte - Vis - Creatief met restjes - Thailand

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

4 dl runderbouillon (getrokken van soepvlees of van een mergpijp), 200 gr kippenfilet, 2 sjalotten, 1,5 dl kokosmelk, peper van de molen, een mespunt gedroogde chilipeper, flink wat blaadjes zoete basilicum

BEREIDING :

De sjalotten fijn snijden, de kippenfilet in kleine stukjes snijden.

De runderbouillon aan de kook brengen, de sjalotten en kippenfilet erbij doen en ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken.  

Kruiden met de chilipeper en peper van de molen.  De kokosmelk erdoor roeren en tot aan het kookpunt brengen.  

De blaadjes zoete basilicum in grove stukken snijden en door de soep roeren.  Niet meer laten koken.

 

Variante : kan ook klaargemaakt worden met stukjes vis in plaats van kip

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina