_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Toast met Varkenshersentjes

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Toast met varkenshersentjes 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 Dagschotel

 Een "Specialleke"

 

Voorgerecht

Vlees - Voorgerechten - Tuinkruiden - België

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

250 gr verse varkenshersentjes, 2 sneden grof boerenbrood, 50 gr boter, nootmuskaat, peper en zout, 2 schijfjes citroen

T u i n k r u i d e n :  enkele takjes peterselie

BEREIDING :

De boter smelten in een braadpan.  Hierin de hersentjes leggen en op een zacht vuurtje laten bakken.  Af en toe omroeren en hierbij de hersenen lichtjes pletten.
Kruiden met nootmuskaat, peper en zout.  Laten bakken tot de hersentjes helemaal doorgebakken zijn.

Ondertussen de sneden boerenbrood halveren en toasten.

Leg op elk bord 2 stukken brood en bedek met de warme gebakken hersenen.  Versier met wat peterselie en dien op met een schijfje citroen.

 

Serveersuggestie : als uniek voorgerechtje voor de liefhebbers

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Chardonnay)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina