_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Varkenshammetje
BENODIGDHEDEN
: Een varkenshammetje (1 grote of 2 kleine), 2 wortelen, 2 ajuinen, peper en zout, boter T u i n k r u i d e n : een flinke tak tijm, 2 laurierbladen, 2 teentjes look BEREIDING
: De boter smelten en hierin de stukken ajuin enkele minuten laten bakken. De wortelen in stukken snijden, en samen met de look, tijm en laurierbladen in de pot doen. Het hammetje er bovenop leggen en er water overgieten tot het helemaal onder staat. Flink kruiden met peper en zout (indien het een gepekeld hammetje is geen zout meer toevoegen). Aan de kook brengen en daarna de warmtebron verminderen en gedurende 2 uur zachtjes laten sudderen. Het vlees uit de pot halen, je kan het hammetje onmiddellijk opdienen. Of je kan het laten afkoelen en later onder de grill opwarmen en laten krokant worden. Serveersuggestie : Schweinshaxe op zijn Duits, opdienen met zuurkool, aardappelpuree en mosterd Variante : je kan het hammetje ook in de oven bakken, gedurende 2,5 uur op 180°C Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |