_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Varkenslapjes à la Romana

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de herfst

 

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Italië

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

300 gr varkensfilet, 6 dunne sneden Ganda ham, 1 dl droge witte wijn, boter, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :  12 bladeren verse salie

BEREIDING :

De varkensfilet in 6 dunne plakken snijden.

Leg op elke snede vlees 1 plakje ham en 2 bladeren salie.  Het vlees dubbelvouwen en vaststeken met een houten prikkertje.  Kruiden met flink wat peper en een weinig zout.

De boter smelten in een braadpan en hierin de varkenslapjes 2 minuten bakken, deze omkeren en nog eens 2 minuten bakken.

Daarna de wijn toevoegen en met deksel op de pan nog 15 minuten sudderen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met pasta, aardappelpuree of gebakken aardappeltjes

Variante : de varkensfilet vervangen door kalfslapjes en met Parmaham (= het Italiaanse Saltimbocca)

Wijntip : een kruidige Italiaanse rode wijn (vb. een Chianti) of een droge Italiaanse witte wijn (vb. een Pinot Grigio)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina