_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Varkenslapjes à la Romana
BENODIGDHEDEN
: 300 gr varkensfilet, 6 dunne sneden Ganda ham, 1 dl droge witte wijn, boter, peper en zout. T u i n k r u i d e n : 12 bladeren verse salie BEREIDING
: De varkensfilet in 6 dunne plakken snijden. Leg op elke snede vlees 1 plakje ham en 2 bladeren salie. Het vlees dubbelvouwen en vaststeken met een houten prikkertje. Kruiden met flink wat peper en een weinig zout. De boter smelten in een braadpan en hierin de varkenslapjes 2 minuten bakken, deze omkeren en nog eens 2 minuten bakken. Daarna de wijn toevoegen en met deksel op de pan nog 15 minuten sudderen. Serveersuggestie : opdienen met pasta, aardappelpuree of gebakken aardappeltjes Variante : de varkensfilet vervangen door kalfslapjes en met Parmaham (= het Italiaanse Saltimbocca) Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |