_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Visfilet met mandarijnsaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (China)

 

 

Hoofdgerecht

 Vis - Hoofdgerechten - China

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

½ kg visfilet (vb. heilbot, kabeljauw, ...), 1 sjalotje, een stuk gember van ± 1 cm, 1 teentje look, sap van 4 sinaasappelen, 1 blikje mandarijntjes, 2 eetlepels rijstazijn, arachide-olie, peper en zout, 1 dl water, maïzena.

BEREIDING :

Het sjalotje, de look en de gember heel fijn snijden.  De olie opwarmen en hierin de sjalot en look enkele minuten stoven.
De gember toevoegen, even omroeren en blussen met het sinaasappelsap en de rijstazijn.  Enkele minuten laten doorkoken en dan de saus binden met de maïzena opgelost in het water.  De mandarijntjes toevoegen en warm houden.

Ondertussen de vis in grote stukken snijden en gedurende 10 minuten laten garen in een stoommandje.

 

Serveersuggestie :  de vis warm houden in het stoommandje, de saus op een schotelwarmer

Variante : de vis niet stomen, maar frituren in een deegje

Wijntip : een Chinese witte wijn 'Great Wall'

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina