_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Zeebaars op Cubaanse wijze

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Zeebaars 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel in februari

Menu land en streek (Cuba)

 

Hoofdgerecht

Vis - Groenten - Hoofdgerechten - Ovenschotel - Cuba

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 kleine zeebaarzen (250 350 gr per stuk), 1 rode paprika, 2 dl tomatenblokjes, 1 ajuin, olijfolie, peper en zout, 2 stukjes citroen  

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look 

BEREIDING :

De vis laten ontschubben door de visboer (of zelf ontschubben met de achterkant van een mes), schoon maken, spoelen en droog deppen.

De ajuin in stukken snijden, de look fijn snijden, de paprika in reepjes snijden.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ajuin ongeveer 5 minuten.  Voeg de look, tomaten en paprika ook in de pan en laat nog enkele minuten sudderen.  Kruiden met peper en zout.

Wrijf een ovenschotel in met olijfolie.  Leg de vis erin en wrijf de bovenkant van de vis ook in met olijfolie.

Bedek de vis met de saus en zet het deksel op de ovenschotel (of dek af met een aluminiumfolie).

Laat gedurende 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200C.

Leg er een stukje citroen op bij het opdienen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst, met zoete aardappelen of met gefrituurde bakbananen

Variante : met een andere vissoort (vb goudbrasem, kleine victoriabaars, ...)

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Sauvignon Blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina