_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kippengyros "Nonkel Guido"

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

kippengyros

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Groenten - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig - Wok - Wereld'Fusion'Keuken

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr kipfilet (of kalkoen), 1 dikke ui, 1 kleine gele paprika, 100 gr champignons, 2 eetlepels citroensap, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 koffielepels paprikapoeder, 4 koffielepel currypoeder, 2 eetlepels tomatenketchup, Ĺ koffielepel chilipeper

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look

BEREIDING :

Snij het vlees, de paprika en de ui in fijne reepjes, de champignons en knoflook in stukjes.
Meng dit alles samen met alle andere ingrediŽnten, kruiden, citroensap en de olijfolie.

Dek af met een folie en laat minstens een uur marineren op een koele plek (mag ook 12 uur marineren).

Roerbak de gyros in de wok op hoog vuur (zonder toevoeging van vetstof) gedurende 10 ŗ 12 minuten.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst, of met een pitabroodje

Variante : visgyros, varkensgyros, rundsgyros of lamsgyros (zie afzonderlijke recepten)

Wijntip : een flinke rode wijn (vb. Cabernet Sauvignon uit Chili)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina