_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Lamsgyros "Nonkel Guido"

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

lamsgyros

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Groenten - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig - Wok - Wereld'Fusion'Keuken

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr lamsvlees (lamsbout, lamsfilet, ...), 1 dikke ui, 1 kleine groene paprika, 100 gr champignons, 2 eetlepels citroensap, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 koffielepels paprikapoeder, ½ koffielepel chilipeper

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look, 1 koffielepel verse rozemarijnblaadjes, 1 koffielepel gedroogde oregano

BEREIDING :

Snij het vlees, de paprika en de ui in fijne reepjes, de champignons en de knoflook in stukjes.
Meng dit alles samen met alle andere ingrediënten, kruiden, citroensap en de olijfolie.

Dek af met een folie en laat minstens een uur marineren op een koele plek (mag ook 12 uur marineren).

Roerbak de gyros in de wok op hoog vuur (zonder toevoeging van vetstof) gedurende 12 à 15 minuten.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst, of met een pitabroodje

Variante : visgyros, kippengyros, varkensgyros of rundsgyros (zie afzonderlijke recepten)

Wijntip : een flinke rode wijn (vb. Cabernet Sauvignon uit Chili)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina