_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Raclette met verschillende smaken

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu koken aan tafel

 

Hoofdgerecht

Zuivelproducten - Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig - Zwitserland

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Verschillende soorten kaas, totaal 2 kg  - verschillende soorten vlees + vis + zeevruchten, totaal 800 gr.  

Het aantal smaken bepaal je zelf, maar hoe meer personen, hoe meer smaken je kan voorzien.

Met 3 smaken heb je al een lekkere raclette, met 6 smaken heb je een uitgebreide culinaire raclette.

 

Hierna enkele voorbeelden van smaken die goed samengaan (vegetarisch, met vis of zeevruchten, met vlees).

VEGETARISCH:

Smaak 1:  met Reblochon - schijfjes verse champignon - peper en fijngesneden dille  

Smaak 2:  met Nazareth -schijfjes ananas - stukjes noten en amandelen - peper en paprikapoeder

Smaak 3:  met Gouda met mosterdzaadjes - schijfjes verse champignon - geplette noten

Smaak 4:  met Emmental - schijfjes aardappel - schijfjes tomaat - look en paprikapoeder

MET VIS OF ZEEVRUCHTEN:

Smaak 5:  met Chevragne - gerookte zalm - fijngesnipperde ajuin

Smaak 6:  met Raclettekaas - gekookte scampi - peper en fijngesneden look

Smaak 7:  met Tomme de Savoie - gerookte heilbot - snippers bieslook

Smaak 8:  met Raclettekaas - rivierkreeftjes - fijngesneden peterselie en knoflook

MET VLEES:

Smaak 9:  met Raclettekaas - filet de Sacs - paprikapoeder en gemalen peper

Smaak 10:  met Leerdammer - gekookte ham - fijngesneden lenteuitjes

Smaak 11:  met Beaufort - grisonsvlees - snippers bieslook

Smaak 12:  met Reblochon - gekookte ham - fijngesneden look en blaadjes tijm

 

Opdienen met:  Aardappelen in de schil gekookt - Gemengde salade met vinaigrette - Tomatensalade - Augurken en ajuintjes - Stokbrood

 

BEREIDING :

Snijd de kazen in sneetjes en schik ze per smaak op een bord.  Naast de kaas leg je de andere ingrediŽnten en zet de kruiden in een klein kommetje erbij. 

Van kazen met een zachte korst (Reblochon, Raclettekaas, ...) kan je de korst eraan laten en gewoon mee eten, van andere kazen met harde korst (Gouda, Emmental, Beaufort, ...) doe je de korst eraf voor je de kaas op de borden legt.

Iedere gast vult nu zijn eigen raclettepannetje met de ingrediŽnten van 1 smaak, zorg ervoor dat de kaas altijd bovenaan ligt, zodat die smelt over de andere ingrediŽnten.  Je kan bij iedere smaak beginnen met een paar schijfjes aardappel en dan de rest erbovenop leggen.

Smelt de kaas onder de grill van de raclette en bedien je ondertussen van de salades en het brood.

 

Variante : je kan naar eigen smaak andere kazen, andere soorten vis of vlees en andere kruiden gebruiken

Wijntip : een droge witte wijn (vb Altesse de Savoie) of een lichte rode (vb Gamay de Savoie)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina