_____________________________________________________________________________________________________________________________________
GUIDO DE VLIEGHER
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Koken met restjes
... restjes verwerken
Een
restje,
daar kan je veel
mee aanvangen.
Maak
vandaag iets meer klaar dan nodig
en je hebt een restje om morgen te verwerken.
Overzicht
volgens hoofdingrediënten
|
GROENTEN en FRUIT
|
Restjes van heel veel gekookte groenten zijn eenvoudig te verwerken :
- in een koude salade als voorgerecht of bijgerecht
(boontjes, bloemkool, wortelen, ...)
- afwerken met koude vis, zeevruchten, vlees of gevogelte als
voorgerecht
(bloemkool, wortelen, ...)
- bestrooien met gemalen kaas en opwarmen onder grill als voorgerecht of
bijgerecht
(broccoli, bloemkool, witte selder, wortelen, schorseneren, ...)
- afwerken met een warme saus (kaassaus, tomatensaus, ...) als
bijgerecht
(witte kool, koolrabi, schorseneren, witte selder, bloemkool, ...)
- krokant bakken in wat boter of olijfolie als bijgerecht
(schorseneren, broccoli, wortelen, koolrabi, ...)
Restjes van fruit zijn eenvoudig te verwerken :
- in een koude fruitsalade
- in en milkshake
- in een warme saus voor bij ijscrème
|
|
VLEES en GEVOGELTE
|
Restjes van heel wat soorten vlees en gevogelte zijn eenvoudig te
verwerken :
- in een koude vleessalade
(kip- of kalkoenfilet, varkensgebraad, ...)
- met een sausje in een ovenschaal voor de diepvries
(varkensgebraad met mosterdsaus, kipfilet met dragonsaus, ...)
- gewoon als portie in de diepvries
(stoverij, stoofpotje van kip of konijn, moussaka, ...)
|
|
VIS en ZEEVRUCHTEN
|
Restjes van heel wat soorten vis en zeevruchten zijn eenvoudig te
verwerken :
- in een koude vissalade
(alle soorten visfilet, ...)
- met een sausje in een ovenschaal voor de diepvries
(alle soorten vis met saus, ...)
- in een vispannetje of zeevruchtenpannetje
(alle soorten visfilet, mosselen, ...)
|
|
RIJST, PASTA en AARDAPPEL
|
Zowel een restje rijst, pasta als aardappelen zijn eenvoudig te
verwerken :
- in een koude rijst-, pasta- of aardappelsalade
- gebakken met andere ingrediënten
(aardappelen, rijst)
- in een puree of stamppot
(aardappelen)
|
Heb
je weinig over, maak er een hapje mee,
heb je iets meer gebruik het in voor- of hoofdgerecht.
|
Meer ideeën, recepten en menu's vind je in volgende rubrieken :
ALFABETISCH
overzicht van alle RECEPTEN
Home Page
<<
www.guidodevliegher.be >>
Startpagina
|