_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Menu .. Gerecht .... Recept ...... Elke dag anders

  
Ik kook iedere dag voor 1 persoon.
Vandaag had ik op mijn menu : enkele restjes,
voldoende creativiteit, een beetje tijd en veel smaak.
  

 

  
Wat eet ik vandaag ?   ...   Bruschetta   ...   heb je geen inspiratie meer ?
  
  
Menu voor één persoon op een woensdag in september
  
  
Welk gerecht kan ik nu eens klaarmaken ?   ...   hier enkele nieuwe ideeën !
  
Gerechtje Ingrediënten  Bereiding Opdienen

Bruschetta
met tomaat en rucola

(K)

   
4 sneden stokbrood
4 kerstomaatjes
(uit eigen moestuin)
enkele blaadjes rucola
(uit eigen kruidentuin)
1 eetlepel zonnebloempitjes
1 eetlepel parmezaan schilfers
1 eetlepel olijfolie
chilipeper
peper   

Bruschetta maken
Variante van recept 
Recept openen voor dit gerecht

Met glas droge witte wijn

 

Marchais
Colombard-Chardonnay
Côte de Gascogne
France

Slaatje van groene boontjes
en makreelfilet

(K)

   
Gekookte groene boontjes
(restje van gisteren)
½ blikje makreelfilet
1 eetlepel olie
1 sjalotje
peper   
   
Boontjes in stukken snijden
Sjalotje fijn snijden
Makreel in stukjes verdelen
Alles mengen
   

Stoofschotel van aubergine
met kippenbout

(W)

   
1 portie stoofpotje aubergine
(eigen bereiding uit diepvries)


4 kippenbouten
(extra gebakken voor diepvries)   


Aubergine Recept openen voor dit gerecht
opwarmen in microgolf

  Kippenbouten bakken
(40 minuten in de oven à 180°C)   

Met glas droge rode wijn

 

Antu Mapu
Cabernet Sauvignon
Central Valley
Chili

Kaasje met brood

(K)

   
40 gr kaas Comté Prestige
1 snede volkoren brood   
  

Espresso
met stukje chocolade

   
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Espresso)
1 stukje pure chocolade 70%   
   
Koffiebonen malen
(koffie zetten met Italiaans espresso kannetje)
   

Met stukje chocolade

  
Een dagschotel voor 1 persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
  
20u30 - 22u00 ( K ) = koud gerecht ( W ) = warm gerecht Menu klaargemaakt  voor  1  persoon
  
en natuurlijk kan dit ook als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
  

*   Klik op  Recept openen voor dit gerecht  voor recept   *                        *   Klik op  Korte uitleg bij dit gerecht  voor korte uitleg   *

 

 

   
Overzicht van alle dagschotels - Menu voor 1 persoon
    
  

   

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina