Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een woensdag in september
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Bruschetta
met tomaat en rucola
(K) |
4 sneden stokbrood
4 kerstomaatjes
(uit eigen moestuin)
enkele blaadjes rucola
(uit eigen kruidentuin)
1 eetlepel zonnebloempitjes
1 eetlepel parmezaan schilfers
1 eetlepel olijfolie
chilipeper
peper
|
Bruschetta maken
Variante van recept
|
Met glas droge witte wijn
Marchais
Colombard-Chardonnay
Côte de Gascogne
France |
Slaatje van groene
boontjes
en makreelfilet
(K) |
Gekookte groene boontjes
(restje van gisteren)
½ blikje makreelfilet
1 eetlepel olie
1 sjalotje
peper
|
Boontjes in stukken snijden
Sjalotje fijn snijden
Makreel in stukjes verdelen
Alles mengen
|
Stoofschotel van
aubergine
met kippenbout
(W) |
1 portie stoofpotje aubergine
(eigen bereiding uit diepvries)
4 kippenbouten
(extra gebakken voor diepvries)
|
Aubergine
opwarmen in microgolf
Kippenbouten bakken
(40 minuten in de oven à 180°C)
|
Met glas droge rode wijn
Antu Mapu
Cabernet Sauvignon
Central Valley
Chili |
Kaasje met brood
(K) |
40 gr kaas Comté Prestige
1 snede volkoren brood
|
|
Espresso
met stukje chocolade
|
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Espresso)
1 stukje pure chocolade 70%
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten met Italiaans espresso kannetje)
|
Met stukje chocolade |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
20u30 - 22u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Menu klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|