_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Curry met kip

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Kippencurry

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu land en streek (Sri Lanka)

 Mijn menu in foto's 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - Sri Lanka

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr kippenfilet, 1 ajuin, 4 teentjes look, 2 tomaten, een stukje gember, 4 eetlepels arachide olie, 1 eetlepel 'geroosterde curry poeder', 1.5 dl kokosmelk, oestersaus (eventueel chilipeper). 

BEREIDING :

Het vlees in grove stukken snijden en rondom bruin bakken in de olie.

De ajuin grof snijden, de look fijn snijden en laten meebakken met het vlees .  De tomaat van de zaadjes ontdoen en in stukjes snijden, de gember fijn snijden en alles in de pot doen.

De curry-poeder, oestersaus en eventueel chilipoeder over het vlees strooien en de kokosmelk er overgieten.  Aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten laten sudderen.

 

Serveersuggestie :  opdienen als deel van een 'Rice and Curry'

Wijntip : een fruitige witte of een kruidige rode wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina