_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Curry met varkensvlees

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Varkenscurry

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Sri Lanka)

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Sri Lanka

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr varkensvlees (filet of kotelet), 1 ajuin, 4 teentjes look, ½ rode paprika, 40 gr boter, 2 eetlepels 'geroosterde Sri Lanka curry poeder', 1.5 dl kokosmelk, zout (eventueel chilipeper). 

T u i n k r u i d e n :  

BEREIDING :

Het varkensvlees in reepjes snijden en rondom bruin bakken in de boter.

De ajuin grof snijden, de look fijn snijden en laten meebakken met het vlees .  De paprika in stukken snijden en ook in de pot doen.

De curry-poeder, zout en eventueel chilipoeder over het vlees strooien en de kokosmelk er overgieten.  Aan de kook brengen en ongeveer 20 minuten laten sudderen.

 

Serveersuggestie :  opdienen als deel van een 'Rice & Curry'

Wijntip : een fruitige witte of een kruidige rode wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina