_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Entrecote met Roquefortsaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 Dagschotel maart

 Mijn menu in foto's 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Zuivelproducten - Eenvoudig - Sausen - Frankrijk

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

600 gr entrecote, een klontje boter, 1.5 dl gecondenseerde melk, 75 gr kaas Roquefort, 2 eetlepels cognac, peper en zout

BEREIDING :

De Roquefort verbrokkelen in de gecondenseerde melk en samen zachtjes laten opwarmen tot de kaas gesmolten is (niet koken).  De cognac toevoegen.  Ondertussen de entrecote in de hete boter saignant bakken (of verder bakken volgens smaak).  Het vlees uit de pan nemen en warm houden.  Het braadvet verwijderen en het kaasmengsel in de pan opwarmen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood en een groene salade

Variante : past ook bij andere stukken rundvlees (biefstuk, robief, ...)

Wijntip : een stevige rode wijn (vb een Saint Emillion)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina