_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Fazant op zijn Brabants
BENODIGDHEDEN
: 1 fazant, 100 gr gezouten spek (in dunne sneden), 3 dl gecondenseerde melk, 50 gr boter, peper en zout, melk, maïzena. 3 grote (of 6 kleine) stronken witloof, boter, peper en zout, een eetlepel suiker. BEREIDING
: De
boter smelten in een ovenvaste kom en de fazant hierin rondom rond
aanbakken. Kruiden met peper en zout. Ondertussen het witloof spoelen en de onderkant kruisgewijs insnijden om gelijkmatiger mals te worden. De boter in een kookpan laten smelten, het witloof hierin doen en 1 dl water bijvoegen. Kruiden met peper en zout. Gedurende 30 minuten laten stoven met deksel op de pan. De
gebakken fazant uit de kom halen, in een stenen schaal leggen en warm houden in
de oven. Het braadvocht van de fazant ontvetten (eenvoudig door er een
stuk keukenpapier bovenop te leggen). Het sap van het gestoofde witloof en
de gecondenseerde melk toevoegen, goed omroeren tot het kookt. De suiker over het witloof strooien, de stronken omkeren en en nog even laten verder stoven. De fazant in stukken versnijden en deze in de warme stenen schaal terugleggen. De saus er rond verdelen. Serveersuggestie : opdienen met aardappelkroketjes, rösti, of knolselderpuree. Variante : de binnenkant van de fazant insmeren met 100 gram kruidenkaas Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |