_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Fazant op zijn Brabants

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

- Wild - Groenten - Hoofdgerecht - Eenvoudig - BelgiŰ -

3 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 fazant, 100 gr gezouten spek (in dunne sneden), 3 dl gecondenseerde melk, 50 gr boter, peper en zout, melk, ma´zena.

3 grote (of 6 kleine) stronken witloof, boter, peper en zout, een eetlepel suiker.

BEREIDING :

De  boter smelten in een ovenvaste kom en de fazant hierin rondom rond aanbakken.   Kruiden met peper en zout.
De fazant volledig bedekken met de sneden spek.   Met deksel op de pot, gedurende 45 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 ░C.

Ondertussen het witloof spoelen en de onderkant kruisgewijs insnijden om gelijkmatiger mals te worden.  De boter in een kookpan laten smelten, het witloof hierin doen en 1 dl water bijvoegen.  Kruiden met peper en zout.  Gedurende 30 minuten laten stoven met deksel op de pan. 

De gebakken fazant uit de kom halen, in een stenen schaal leggen en warm houden in de oven.  Het braadvocht van de fazant ontvetten (eenvoudig door er een stuk keukenpapier bovenop te leggen).  Het sap van het gestoofde witloof en de gecondenseerde melk toevoegen, goed omroeren tot het kookt.  
Wat ma´zena breken in een beetje melk en hiermee de saus binden tot de gewenste dikte.

De suiker over het witloof strooien, de stronken omkeren en en nog even laten verder stoven.

De fazant in stukken versnijden en deze in de warme stenen schaal terugleggen.  De saus er rond verdelen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelkroketjes, r÷sti, of knolselderpuree.

Variante : de binnenkant van de fazant insmeren met 100 gram kruidenkaas

Wijntip : een lichte rode wijn (vb. een Saumur)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina